vad en fin vän gör

det här kom Evelina förbi med för en stund sen. Ett stycke kaffe, ett stycke favorit choklad och i den vita påsen bakom fann jag en bulle och en chokladboll som vi delade på. sen satt vi i soffan och pratade en stund, och nu har hon åkt. fint gjort var det, tack vännen! :)

frisk

Det är konstigt hur man fungerar. Från att ligga död ena dagen, till att vakna andra dagen och må bra! Och hur man efter en dusch känner sig som helt ny. Ska passa på att byta lakan också, så jag kan få bort allt det sjuka nu. Har spenderat hela dagen i soffan iallafall, vill samla energi! Evelina kommer hit för att skämma bort mig med lite choklad och film, så himla snällt!

tack facebook

som att jag inte redan sörjer att jag fick byta ut coctails mot vatten och ipren möts jag av detta på fina ansiktsboken. nej men att ligga i soffan hela kvällen kan ju faktiskt vara kul.

löningslördag

Illamående, huvudvärk och annan konstig värk? ja det är visst så man ska må när man vaknar en lördagmorgon efter löning. Om man varit på ute alltså.
INTE om man jobbade dagen innan, kom hem, duschade och gick och la sig. Men det händer mig iallafall. Det bästa måste nog vara att ryggen låst sig. Jag älskade den här morgonen.
hade det här varit igårkväll hade illamående, huvudvärk och låst rygg känts mer okej.

bytte träningen mot shopping, dåligt samvete och skumbad

jag har så fruktansvärt tråkigt. tror inte jag är skapt för att vara ensam. försöker njuta av tiden, men det går dåligt. borde laga middag, har inte ätit något vettigt alls idag, men är inte hungrig. bytte ut träningen mot shopping, inte bra. försökte stilla mitt dåliga samvete med att jag skulle gå på promenad, men helt plötsligt blev klockan nio och det lockade inte längre. borde dock. borde rensa tankar. det går kanske lika bra från badkaret dock? tror det blir så. skumbadet alltså.

110324

är jag verkligen så dålig på rubriker att jag övergått till ett tråkigt datumsystem? verkar då inte bättre. pannkaksonsdag var gott, och som vanligt slutade det med att vi pratade resor, framtid och skit och somnade för sent. av någon anledning är det också alltid evelina som ska upp tdigt, och inte jag. skönt, hehe. blev ändå väckt tidigare än jag tänkt, så nu sitter jag här och är rastlös ett par timmar senare. träna ska jag göra, men det inte förrän klockan sex.
vi har också fått för oss att börja filma mer, för det kan ju vara kul att se. tror vi. äh, vi får vänta och se!

110323

Vanligtvis är onsdagar orginalonsdag eller lillördag, men idag bestämde jag att det blir pannkaksonsdag! Det lockade Evelina som är påväg hitåt. Trevligt med sälskap, så det blir lost och pannkakor senare.
Har idag varit inne i stan och fikat, och suktat efter fina kläder. Så mycket jag vill ha, och det är jobbigt. Kom hem tomhänt, tråkigt nog, men desto bättre för plånboken. Nä, nu är det dags att börja steka pannkakorna!

110322

Det bästa med att jobba kväll, är att man kan sova länge på morgonen. Det gjorde jag idag, och jag skäms för hur länge jag sov. tänker inte säga hur länge, men tillräckligt länge för att jag inte hann träna. attans! en annan bra sak är också att man kan sitta och dricka kaffe länge.
Idag hoppas jag på mindre sår, och att min halvtavskurna tumme (ja, pelle, den är halv!) inte gör sig mer illa.

110319


Dag 30 - ett sista ögonblick

Nä det har varit för många ögonblick att skriva om under dessa 30 dagar, jag har inget mer på lager. Jag gillar såna ögonblick som inte är fullt så meningsfulla, men som för stunden livar upp stämningen, eller som för stunden får mig att känna på ett eller annat sätt.

Dag 29 - Mina ambitioner

"ambition, medveten inriktning på att nå ett mål (av relativt svåruppnåeligt slag)" (NE)
och då är väl mina ambitioner att köra runt i en fin bil och bo någonstans fint och ha en massa pengar. Mindre tråkigt kunde det inte bli.

jag vill men jag bör inte

Är så jävla shoppingsugen! Kom precis hem från jobbet, men ska snart tillbaka till kista för att träna. Det lockar att åka tidigare så man kanske hinner shoppa lite. Jag borde inte, men jag vill. Och oftast vinner viljan över alla borden (heter det så? nej det gör det inte, men vad sjuttsingen heter det?), så vi får väl se vad som vinner idag. Skivstång ikväll iallafall. Ajaj.

Dag 28 – Det här saknar jag

För tillfället saknar jag sälskap, att bo själv är rätt tråkigt i längden. Skönt till en början men sen blir det så jäkla trist. Känner mig superensam mestadelen av min vakna tid då jag är hemma, så har blivit lite så att jag undviker att vara hemma. Jag saknar helt enkelt någon att komma hem till.
(jag saknar också körkort, bil, pengar, en bostadsrätt, förmågan att slänga saker, betyg i matte c, ett giltligt idkort, en dvdspelare och en walk-in-closet)

Dag 27 - Min favoritplats

Oj såg att dag 27 inte kommit upp som det skulle, så här är det!
Jag har definitivt inte en favoritplats. Har funderat över det många gånger, men svaret landar nog alltid på i min säng. Och hur tråkigt är inte det?

kvällsro

sitter och kollar på desperate housewives, med en kopp te och några tända ljus. känns skönt efter en bra dag på jobbet, som efterföljdes av lite träning, och mathandling (där jag lyckades motstå alla goda onyttiga hyllor och kom hem med massa nyttigheter). lön idag också, det satt fint. och det var allt jag hade att säga.


Dag 26 - Mina rädslor

Oj. Nu skulle jag kunna skriva en lång lista på saker. Men jag väljer ut några få.
Disktrasor
Bakterier
Spindlar
Att bli lämnad ensam
Skog
Döden
Att bli utsatt för någon form av överfall
Att flyga.
och i princip en miljon andra saker

Dag 25 - En första

Jag kommer inte ihåg så många "första" saker. Minns första gången jag var på krogen. Inte var jag arton år då inte, gick in med en kompis idkort, och hon befann sig själv inne på samma ställe. Så vi gick in i omgångar. Kul var det, och jag kände mig en smula olaglig men tänkte "äsch, jag har ju inte hela livet på mig att testa det".

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Det här är ganska roligt. Jag är inte en superkänslig person som gråter i slutet av ”I taket lyser stjärnorna” eller när jag hör om ett barn som mosats av ett tåg. Jag gråter när någon nära dött, och i princip alltid när jag kommer på att jag aldrig mer får träffa min morfar. Jag gråter av glädje när jag ser folk vara sjukt lyckliga. Men framförallt gråter jag när män, vanligtvis medelålders eller äldre män (typ runt 60) visar sig sårbara. Minns exempelvis ett avsnitt av grannfejden och en äldre man kom på att han var ensam för att han alltid var så arg på alla, och han ångrade sig. Och som tårarna rann! Jag ville ringa honom och bli hans vän, för att han inte skulle vara ensam mer. Sen gråter jag när djur far illa, speciellt hundar för jag kan inte stå ut med tanken att någon kan ge sig på något så oskyldigt.


(hund) (äldre man)

har ingenting att säga men säger det ändå

Trodde jag hade tidsinställt fler dagens, men tydligen inte! Nu ligger jag efter, igen. Suck. Får ta och tidsinställa resten nu så det blir av. Undrar hur jag ska kunna underhålla er, dussin, människor efter detta? Får kanske helt enkelt skriva mer.
De senaste dagarna har jag spenderat med mina vänner, och jag har till och med hunnit vara ledig. Det har pratats mycket om resor och boenden, och hoppas kunna lösa både och ganska snart. Har också för 53e gången i år börjat och avslutat mitt "nya nyttigare liv" och suckat över att jag inte ens orkat köpa nytt gymkort. Får nog ta tag i saken på tisdag, för då kommer lönen (som jag som vanligt tror ska räcka till 3 miljonermiljarder saker)... Nä, usch vad tråkig jag känner mig, fastän jag egentligen är mycket glad och hoppfull.

Dag 23 - Det här gör mig glad

Hade av någon anledning lättare att skriva om det som upprör mig.. Usch. Jag blir glad av små saker, för det mesta. En hjälpsam främling någonstans, superservice, ett tack av en gäst på jobbet, när jag får höra att jag gjort någonting bra, när jag får känna att jag behövs, pengar, vänner (både serien och mina egna fina supervänner) och sol. Väldigt mycket sol. Sovmornar. Och en rad andra saker.
en full glader som påminner mig om att alkohol ofta gör att jag är glad.
inte på ett deprimerande sätt alltså.
bara extra glad.

Dag 22 - Det här upprör mig

Oj oj, så mycket! Vet varken hur jag ska börja eller sluta. Respektlösa, otrevliga människor. Ohjälpsamma, själviska människor. Djurplågeri. Föräldrar som låter sina barn skrika okontrollerat på offentliga platser, utan minsta insats till att trösta eller helt enkelt be dem hålla käften. SL trafiken som inte fungerar. Människor som står på fel sida i rulltrappan. Personer som inte gör någonting annat än klaga på allting, som aldrig blir nöjda.

 

För att sammanfatta det kort; jag blir upprörd av människor som inte gör som jag tycker att de borde göra.

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Det ögonblick jag valt här är ett som nyligen var. Det var den 15 januari, och jag hade precis flyttat in i min lägenhet, klockan var väl strax efter elva och mina vänner hade precis lämnat mig ensam. För första gången. Jag försökte låta bli att vara paranoid, och jag minns att jag kollade på solsidan. I det ögonblicket kände jag mig lycklig, fri, och lite paranoid och rädd som om jag var med i en beckfilm och bara väntade på en super-ninja-räddning av Gunvald. Men framförallt kände jag mig lycklig.

(beck och gunvald)

tisdag.suck

tisdag idag då. Känns alltid lite otrevligt med tisdagar, för den påminner mig om big. Ja, man måste jobba på max för att förstå det hemska med denna tisdagslunch och därav kunna känna den smått otrevliga känslan. Jag var dock glad idag, och nu är fan dagen snart över. Känner ändå på något vis att jag fått bra saker gjorda idag. vettiga saker. Bra!
Jag gick ut med soporna, plockade ihop alla smutskläder, diskade all disk och sist (och också bäst) tog fram skinnjackan ut klädkammaren (också bäst, inte garderob- klädkammare!). Jag väntar med spänning på morgondagen!
en vårnatt 2009.
ps. tidsinställer ett par dagens inägg!

Dag 20 - Den här månaden

Det är äntligen mars, vår vår vår. Hoppas jag iallafall. Månaden jag har framför mig är full med jobb, precis som jag vill ha det, för när april äntligen kommer vill jag unna mig massa shopping. (och då menar jag inte bara en chokladkaka på fredagskvällen). Jag gillar mars, för det är då vinter på allvar börjar lämna oss och jag äntligen kan få ta på mig vårjackan! Awsm!
- tidsinställt inlägg, för nu jobbar jag!-

Dag 19 - Detta ångrar jag

Usch och fy. Jag ångrar inga stora beslut i mitt liv som kunde gjort att jag idag stod någon annan stans. Jag ångrar mest småsaker, saker jag gjort på fyllan, en ful tröja jag köpt, att jag inte ringer min mormor och farmor mer ofta, att jag inte bokade en tidigare tvättid och att jag nu inte har ro till att sova. Jag ångrar också att jag inte tog tillvara på tiden jag bodde hemma och övningskörde mer, för fan vad jag är sugen på att köpa en bil!
Så nä, ångra saker gör jag väl varje dag typ. Men jag är inte mycket för att hålla kvar vid ångern, skakar av mig det mesta fort så jag kan gå vidare. Annars är det inte lika kul.
- tidsinställt inlägg, hoppas jag borstar tänderna nu!! -

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Nämen, med risk för att låta tjatig från förra inlägget... Jag har ingen favorit. Bland det bästa jag vet är att fylla år (än så länge iallafall, men fråga mig dagen jag fyller 26 hur jag känner då) och därför är det en av mina favoritdagar på året. Man får liksom presenter egentligen utan anledning, man har bara lyckats hålla sig vid liv ett år till. Toppen ju! Men om jag måste välja en, så väljer jag inte en, utan de två senaste. 18 årsdagen och 19 års dagen, därför att båda spenderades i solsken, med vänner och familj och slutade med för mycket alkohol.
orkade inte ladda upp en ny bild..

en vanlig jävla måndag

Vad i h! Hade precis skrivit ett inlägg om min nuvarande status på livet så råkade jag trycka bort allt. Helvete! Nä jag är nog för trött för det här egentligen. Och jag vill ha en ny dator, och när jag vill ha något brukar det sluta med att jag får eller köper det. Så jag borde av alla skäl stänga av datorn nu och sluta kolla återförsäljare och jämföra saker. Nä, hejdå jävla måndag.

Dag 17 - Mitt favoritminne

Favoritminne, vilket konstigt ord. Jag har väl inget favoritminne, eller ja. Vafan! Jag kommer inte på någonting nu. Jag värdesätter alla fina minnen lika högt, alla glada minnen där jag är bland vänner och familj är favoriter. Nä, så säger jag. Alla fina minnen är favoriter.

Dag 16 - Min första kyss

Min första kyss är inte tillräckligt speciell för att berätta om, så istället tänkte jag berätta om min första puss (ja, den mer speciella som jag minns ). Jag var 6 år och var då tillsammans med en kille i min klass, det var efter skoltid och vi var på fritis och satt bakom en dörr, och där bakom dörren fick jag en snabb puss av min första pojkvän. Det är allt jag minns haha. 

Sen har man kysst en och en annan groda i livet.

Dag 15 - Mina drömmar

Drömmar ja, svårt. Jag har många drömmar, jag drömmer om ett fint hus med sjötomt, ett yrke jag är bra på, en frisk och lycklig familj. Men nu i närmaste framtiden drömmer jag om att kunna köpa min egen bostad och en ny dator. Sen har jag lite mindre själviska drömmar som fred på jorden och ett hem med rinnande vatten och värme åt alla.

(Villa med sjötomt) (En ny dator) (Fred på jorden)

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Det ligger vårkänslor i luften så jag drog på mig min favorit från i somras, byxdressen. Dock kändes det som att det kunde bli lite kyligt med bara den så jag drog på en kofta över. Den gjorde sig inte bra på bild så därför blir det ingen. Senare idag blir det dock maxuniformen som ska på.
Runt tiden för att jag börjar idag slängs inlägg nummer 15 in, eftersom att jag inte skrev nummer 14 igår. Tänkte också köra på en favorit från i höstas idag, ponchon, men måste kolla hur kallt det tänkt bli vid tidpunkten för min hemgång...
Jag har en gammal bild på min byxdress, slänger upp den!

Dag 13 - Den här veckan

Ja, veckan började med en öppning med sinnesjukt trött K, väldigt lite varor och en tankspridd super-piff. Det mesta löste sig, men det blev en rätt lång dag. Fortsatte i samma visa idag, jobbade över ett par timmar. Helt frivilligt förstås, men med huvudet på skaft iallafall. Resten av veckan blir det stägning som gäller, så idag ska jag tvinga mig vara vaken längre än vad jag vill. För jag vill typ sova nu.

Förhoppningsvis blir det någon form av middagsaktivitet på lördagskvällen, här eller hos Joppe ligger ännu i ödets händer (eller nåja, Cissis huvud) och det blir nog finfint! Ja och det sammanfattar nog den närmsta veckan. tjohej.